Cryo

Cryo-behandling hos Bare Flyt er oppkvikkende og gir en energiboost som varer dagen ut. Det tar bare tre minutter og er en opplevelse du sent vil glemme. Mulig med drop-in.

Hvordan fungerer Cryo?

Du står oppreist i en sylinderformet tank, med hender og hodet utenfor. Den kjølige luften er i stadig bevegelse, og kjøler ned hudtemperaturen din til 30 minusgrader.

En Cryo-behandling er en generell terapi som virker ved at kroppen utsettes for svært lave temperaturer over kort tid. Behandlingen tar ikke mer enn 3 minutter, men effekten og stimuleringen vil vare i opptil 6–8 timer etter behandlingen. I løpet av disse minuttene utsettes kroppen for luft som holder 120 til 130 minusgrader, ved hjelp av flytende nitrogen. Nedkjølingen gir en rekke kliniske, hormonelle og biokjemiske effekter.

Hva er effekten av Cryo?

Cryo-behandlingen øker blodsirkulasjonen gjennom organer og kroppsceller. Dette fører til en reduksjon av hevelser og økt utskillelse av betennelsesdempende hormoner. På denne måten vil behandlingen virke velgjørende på muskler, lindre muskelsmerter, spenninger, tretthetsfølelse og gi økt styrke. Mange toppidrettsutøvere benytter seg av Cryo-behandling i forbindelse med restitusjon og for å forebygge skader.

Er det kaldt eller vondt?

Mange er både spente og kanskje litt nervøse før de prøver Cryo for første gang. Å utsette kroppen for 130 minusgrader kan høres skummelt ut, men visste du at et isbad faktisk oppleves mye kaldere? Når du tar et isbad omsvøpes kroppen, hodet og håret av kaldt vann. I Cryo-kabinen sirkulerer luften rundt kroppen og temperaturen dropper gradvis, slik at du ikke får den samme sjokk-opplevelsen du får når du isbader. Opplevelsen kan sammenlignes med å stå i badetøy en kald vinterdag. De fleste av våre kunder blir overrasket når de står i kabinen, og synes de tre minuttene går veldig fort. Etter behandlingen pumper adrenalinet i kroppen, og du får raskt varmen tilbake.

Skjønnhet

Økt blodsirkulasjon er ikke bare godt for muskler, organer og kroppsceller, men gir også skjønnhetsrelaterte effekter. Stimulert blodsirkulasjon øker opptaket av næringstoffer, aktiverer fettceller, bidrar til detoksifisering, forhindrer vannretensjon og har en oppstrammende effekt på huden. I timene etter en Cryo-behandling vil kroppen forbrenne 500–600 kalorier.

Kvalitetsprodukt fra Finland

Våre Cryo-kabiner er levert av den finske leverandøren Cryo Tech Nordic (CTN). Kabinen vår holder derfor markedets høyeste kvalitet og standard. Den kjølige luften er i stadig bevegelse og beveger seg i en virvelvind rundt kroppen. Med dette er det ingen fare for eventuelle frostskader eller unødvendig ubehag. Opplevelsen kan sammenliknes med sesongens første bad i havet på en mild mai-dag.

Se våre priser og bestill din behandling her.