Floating for toppidrettsutøvere

Toppidrettsutøvere lever under et konstant press om å prestere. Det er alltid en ny konkurranse og personlige rekorder som skal utfordres. Det å leve under et slikt press kan være en stor belastning både psykisk og fysisk. Både ledelse og utøvere i internasjonale eliteklubber har begynt å ta denne problemstillingen på alvor og ser verdien av avslapning og hvile i kombinasjon med hard, fysisk aktivitet.

Slapp av i musklene

Avslapning er den beste formen for restitusjon. Det er viktig å gi kroppen en anledning til å hvile slik at musklene får restituert og anspenthet kan løses opp. Ved hard fysisk aktivitet brytes musklene ned. For å bygge dem opp trenger kroppen tid og anledning til å hente seg inn igjen. I en floatingtank eller -basseng får musklene denne etterlengtede anledningen. Det er ingen god grunn til at toppidrettsutøvere ikke skal benytte seg av muligheten til å slappe av i vektløs tilstand og kroppstemperert vann.

Cryo-terapi for effektiv restitusjon

Det er ikke bare floating som kan hjelpe toppidrettsutøvere til å restituere mer effektivt. Flere og flere toppklubber og profesjonelle idrettsutøvere bruker nå Cryo-terapi som en del av treningen. Se video av crossfit-utøver Kristin Holte som prøver Cryo for første gang her.

Floating hos Bare Flyt

Floating hos Bare Flyt

Visualisere idrettsprestasjoner

De beste idrettsutøverne kjenner verdien av å visualisere løpet, rittet, konkurransen eller, for den saks skyld, treningsøkten. Det kan bidra til at økt fokus og økt konsentrasjon i forkant og under konkurransen. En time i en floatingtank eller -basseng er en perfekt anledning for å visualisere og rette fokus innover. Dette blir enklere uten ytre stimuli og andre forstyrrelser.

Den profesjonelle danseren og «Skal vi danse»-deltakeren Benjamin Jayakoddy bruker floating for å koble ut og slappe av. Les mer om hans opplevelser med floating hos Bare Flyt her.

Tøm hodet

Alexander Søderlund er franchisetaker i Bare Flyt og med på å starte opp den nyeste avdelingen i Trondheim. Han forteller at han skulle ønske han hadde brukt mer tid på floating og prioritert det å komme seg litt vekk da han var profesjonell fotballspiller i Frankrike. Det å finne tid til å få konkurranse og press om å prestere på avstand, kan gi ny energi og bedre fokus.

Floating for småbarnsforeldre

Med et eller flere små barn i hus blir det ofte lite søvn og hektiske hverdager. For å få overskudd og komme ovenpå igjen anbefaler vi alle foreldre å tilbringe en time i en av våre floatingtanker eller -bassenger. Enten alene eller sammen med din kjære.

Floating hos Bare Flyt

Floating hos Bare Flyt

En time med absolutt stillhet

Hos Bare Flyt kan du tilbringe en time i total stillhet. Våre floatingtanker og -bassenger er lydisolerte slik at du slipper unna alt av forstyrrende støy. Du kan gjerne lytte til musikk eller høre guidet meditasjon dersom du skulle ønske det. Vi har et godt utvalg av både musikk og meditasjon hos oss, men det er også fullt mulig for deg å ta med din egen musikk.

Hos Bare Flyt kan du også nyte mange andre deilige spabehandlinger! Les mer om våre behandlinger her.

Fullstendig avslapning

Liggende i vektløs tilstand i salt vann kan du oppleve en dyp ro og føle deg både uthvilt og avslappet. Mange forteller at de på en og samme tid føler seg avslappet og fylt av energi etter en floating session. Som småbarnsforeldre er det vel ingenting man ønsker seg mer enn nettopp dette.

Gi bort floating i gave til en du er glad i? Her kan du lese mer om gavekort på våre behandlinger.

Parfloating og duo massasje

Én ting er utfordringen med å finne tid til å være alene etter at man har blitt foreldre. En annen ting er å finne tid til å bare være sammen. Med parfloating kan du oppnå nettopp dette. Det er en perfekt anledning til tilbringe tid med din kjære uten forstyrrelser av noe slag og bare være sammen. Det er både avslapning og kvalitetstid i ett. Hvorfor ikke kombinere opplevelsen med en klassisk massasje for to etterpå?

Les mer om hvorfor parfloating er en perfekt date her.

Har du hørt om floating?

Floating handler om å eliminere alle forstyrrende elementer som påvirker oss på en negativ måte. Det å alltid være tilgjengelig i ulike kanaler og bli overstimulert av skjermer, lys og lyd nesten hele døgnet, kan fungere i korte perioder, men mange opplever at de blir utslitt i lengden. Floating er en anledning til å fri seg selv fra dette og finne tilbake til den indre roen.

Velvære og indre ro

Floating har eksistert som en alternativ behandlingsform siden slutten av 1970-tallet og har opprinnelig blitt forbundet med begrepet sensory deprivation. For mange bringer dette begrepet assosiasjoner til en mystisk hippiekultur. Vi ønsker imidlertid å fjerne det mystiske med floating og tilby folk flest muligheten til å slappe av og en anledning til å søke indre ro. Floating hos Bare Flyt er en opplevelse du rett og slett ikke har lyst til å gå glipp av.

Visste du at du også kan floate sammen med kjæresten din? Les mer om parfloating her.

Floating hos Bare Flyt

Floating hos Bare Flyt

Det må oppleves

Floating er en opplevelse det ikke egentlig er mulig å beskrive med ord. Det må rett og slett oppleves. Mange er nysgjerrige på vektløsheten det å flyte uanfektet i veldig salt vann gir, og hvordan det føles å «sveve» i et behagelig mørke. Nå har du muligheten til å oppleve hvordan dette føles og hvilken dyp ro det kan gi.

Les mer om floating hos Bare Flyt her.

Har du hørt om Cryo og IR-sauna?

Hos Bare Flyt kan du også prøve andre spennende spa- og velværebehandlinger som er en helt unik opplevelse. Hos Bare Flyt Majorstuen kan du prøve Cryo og IR-sauna. IR-sauna er en tørr badstue som varmes opp med infrarød stråling. Temperaturen holder seg på omtrent 60°C og luftfuktigheten er 25–35 %. Med relativt lave temperaturer og lav luftfuktighet er det ingenting i veien for å for eksempel slappe av med en bok mens du blir god og varm i saunaen. Kryoterapi er en forfriskende nedkjøling av kroppen. I kabinen får du oppleve hvordan -130°C kjennes på kroppen. Dette er helt sikkert en opplevelse du sent vil glemme!

Vi tilbyr også tradisjonelle velværebehandlinger som ansiktbehandling og massasje. For en helt unik og spesiell opplevelse, prøv en av våre eksklusive spapakker.

Ønsk deg avslapning

Jul, bursdag, valentines day, morsdag, farsdag, jubileum. Det er mange anledninger for å motta en spesiell gave fra en du er glad i og det er lett å gå tom for gaveønsker når noen spør. Avslapning og egentid er imidlertid en gave du kan ønske deg igjen og igjen og igjen…

Gavekort på fred og ro

Vi vet at det kan sitte langt inne å både bruke penger og sette av tid til egentid i en hektisk hverdag, spesielt ikke når det er så mye annet du skulle og burde ha gjort. Får du derimot et gavekort på en velværebehandling er du jo nødt til å bruke det! Derfor er et gavekort hos Bare Flyt en perfekt anledning til å sette av tid til å pleie kropp og sinn – helt uten dårlig samvittighet.

Les mer om våre gavekort her.

Ønsk deg lave skuldre til jul

Ønsk deg lave skuldre til jul

Når du har alt du trenger

Mange er heldige og har alt de noensinne kan tenke seg at de trenger. Kanskje er du en av disse og syns det er vanskelig å ønske deg noe? Uansett hvor mange ting du eier vil det allikevel være sånn at familie, venner og kollegaer ønsker å gi deg noe en eller flere ganger i året. Hva er vel bedre enn å ønske seg et gavekort på en helt unik opplevelse? Opplevelsen kan du dele med en du er glad i eller nyte alene.

Gavekort på flere behandlinger

Vi tilbyr også en rekke andre behandlinger som det kan være fint å ønske seg i gave. Våre gavekort dekker både enkeltbehandlinger og kombinasjonsbehandlinger for én eller to personer. Her finner du en oversikt over alle våre gavekort.

Benjamin Jayakoddy sammenligner dans og floating

Benjamin Jayakoddy er profesjonell danser og var deltaker i «Skal vi danse» høsten 2018 som dansepartneren til Sophie Elise Isachsen. Han forteller at floating hjelper han med å komme dypere inn i meditasjonen og få en pause fra hverdagen.

– For meg er floating en måte å få en pause i hverdagen. Jeg får så mye energi av å floate, og jeg blir veldig clear minded etterpå. Det gjør at det blir lettere for meg å fokusere på det jeg trenger å fokusere på. Jeg har en del ting som skjer samtidig og det kan bli vanskelig å fokusere energien min på én ting. Det hjelper floating meg med, forteller danseren.

Dypere meditasjon med floating

Benjamin bruker floating som en del av sin meditasjonspraksis. Han forteller at stillheten og mørket under floaten hjelper han med å komme dypere inn i meditasjonen.

– Når jeg floater fokuserer jeg mest på pusten min og på å meditere. Jeg har meditert i seks år og det siste året har det vært regelmessig med en halvtime om dagen. Meditasjon er en fin måte for meg å ta vare på det som skjer. Det gir meg mulighet til å kjenne på følelsene mine og være så til stede som mulig. Det er i alle fall målet med meditasjon for min del.

Som profesjonell danser er tilstedeværelse i øyeblikket viktig for Benjamin. Han forteller at floating er til stor hjelp og gjør det lettere for han å være til stede:

– Dans handler jo om å være så til stede som mulig. Det gjør vel egentlig alle idretter. For meg er også floating et sted hvor jeg virkelig kan være til stede. Det er en anledning til å kjenne på det som skjer i kroppen.

– Det var veldig heftig

Benjamin har også testet kryoterapi hos Bare Flyt.

– Jeg har bare testet Cryo én gang, men har faktisk tenkt på at jeg skal booke meg en ny time nå snart. Jeg kan tenke meg at Cryo er noe man får veldig mye ut av når man prøver det flere ganger.

Om opplevelsen forteller Benjamin at det var noe helt utenom det vanlige.

– Jeg syns Cryo var veldig spesielt. Det var selvfølgelig veldig kaldt, men på en helt annen måte enn det er å for eksempel ta en kald dusj. Det var veldig heftig og jeg følte meg så refreshed etterpå.

Er du nysgjerrig på kryoterapi? Les mer her.

Cryo-terapi etterfulgt av massasje

Da Benjamin testet Cryo, gjorde han det etterfulgt av massasje med himalayasalt.

– Det er noe jeg vil anbefale alle andre å teste. Det var veldig bra å først få litt kulde og så få litt varme. Dette var noe vi gjorde rett før trening, og det var faktisk en veldig bra trening! Jeg tror man får mye ut av det å ta godt vare på kroppen sin, lytte til den og sørge for at den har det bra. Med det mindsettet blir også treningsøkten mye bedre.

Les mer om våre massasjebehandlinger her.

Koble deg på øyeblikket

Benjamin vil anbefale alle å prøve floating fordi det er godt for både kropp og sinn. Alle mennesker, toppidrettsutøver eller ikke, kan ha godt av å ta en pause fra hverdagen og vende fokus innover mot seg selv.

– I tillegg er det sånn at når du kommer ut etter en float så ser du ting som du vanligvis ikke ser. Du er på en måte mer koblet til nuet enn du var før. Etter en float så ser du solen på huset, skyggene på bakken og du kjenner vinden på huden. Alt er mer intenst fordi du er til stede i nuet, forteller Benjamin.

Han legger også til:

– Du har tatt en pause fra den evige prosessen som livet er, stoppet opp litt og koblet deg på øyeblikket. Det er noe jeg tror veldig mange hadde hatt godt av. Det er egentlig noe som hadde vært bra for hele menneskeheten.

Benjamin anbefaler alle å prøve behandling hos Bare Flyt

– Noe av det aller beste med Bare Flyt er at du kan ta flere av behandlingene etter hverandre. Og så er det jo veldig freshe lokaler og hyggelig personale. Jeg har bare hatt gode opplevelser hos Bare Flyt.

Gi de ansatte gavekort på velvære

Det er mange anledninger i løpet av et år hvor de ansatte fortjener en spesiell oppmerksomhet. Men hva skal arbeidsgiver gi? Etter ukevis med hardt arbeid, problemløsning og godt samarbeid er det ingenting som signaliserer mer takknemlighet fra ledelsen enn et gavekort på en spaopplevelse helt utenom det vanlige.

Bare Flyt har løsningen

Hos Bare Flyt kan du kjøpe gavekort til de ansatte i din bedrift. Du kan velge å kjøpe et gavekort på floating, kryoterapi, IR-sauna, massasje eller en av våre eksklusive spapakker. Vi har gavekort som dekker behandling for én eller to personer. Hvis du er usikker på hvilken behandling du skal gi bort, kan du kjøpe et gavekort med valgfritt beløp. Disse kan brukes på alle våre behandlinger.

Les mer om våre gavekort her.

Massasje hos Bare Flyt

Massasje hos Bare Flyt

Et pusterom i hverdagen

Mange arbeidstakere får smerter i rygg og nakke av mye stillesittende arbeid. I tillegg kan tidsfrister, krevende arbeidsoppgaver og andre utfordringer forårsake stress hos enkelte. Dette kan igjen føre til fysiske plager som blant annet rygg- og nakkeplager. I tillegg er det ikke uvanlig at også stress bidrar til et høyt sykefravær. Med gavekort på en velværebehandling kan du bidra til å redusere stress hos dine ansatte ved å gi dem et pusterom i hverdagen.

Les mer om bedriftsgavekort her.

En anledning til å finne roen

IR-sauna hos Bare Flyt

IR-sauna hos Bare Flyt

Ofte er det ikke mer som skal til for å redusere stress enn muligheten til å stoppe helt opp. Når stresset blir overveldende er det viktig at man tar seg tid til å samle tankene, senke skuldrene og puste rolig. Dette er ofte enkelt å si og ikke så lett å gjennomføre. For mange er det nærmest umulig å finne tid til å ta seg et avbrekk i hverdagen. Med et gavekort hos Bare Flyt får de ansatte en anledning til å finne roen, komme i kontakt med seg selv og senke skuldrene.

Behandlinger for enhver smak

Bare Flyt tilbyr et variert utvalg av velværebehandlinger. Blant disse finnes behandlinger for enhver smak. Vår IR-sauna er perfekt for dem som ønsker å slappe av i varme omgivelser. Her er det rom for å lese en god bok eller lytte til musikk mens du nyter en behagelig varme. I kryokabinen vår opplever du noe helt utenom det vanlige og får et adrenalinrush som gjør deg klar for hva som helst. Våre moderne floatingtanker og floatingbasseng er det perfekte stedet for å koble ut og slappe av. I tillegg kan du nyte en eksklusiv og velgjørende massasjebehandling hos en av våre dyktige massasjeterapeuter.

Gi de ansatte en gave du vet vil bli satt pris på – kjøp gavekort hos Bare Flyt!

En date utenom det vanlige?

Vil du skjemme bort kjæresten din med en opplevelse utenom det vanlige? Da bør du overraske med parfloating hos Bare Flyt. Etter å ha ligget side om side i det varme, salte vannet vil dere kjenne at dere har tilbrakt tid sammen uten å være sammen. Det er en helt spesiell opplevelse som ikke kan beskrives – det må oppleves.

Vektløse sammen

Floating kan gi en følelse av å befinne seg i et fredelig intet. Du mister oversikten over hvor kroppen din slutter og hvor vannet, rommet og verden begynner. Istedenfor å oppleve dette alene, kan det være fint å dele det med en som står deg nær. I våre floatingbasseng kan dere oppleve å ligge vektløse i intet, men fremdeles være sammen. Kanskje vil dere oppleve at dere kommer nærmere hverandre enn noen gang? Når alle ytre forstyrrelser blir fjernet kan dere virkelig føle på hverandres nærvær. Dette vil være en felles opplevelse som ikke kan beskrives med ord.

Les mer om floating hos Bare Flyt her.

En date du sent vil glemme

En date du sent vil glemme

En å ta hensyn til

Når du ligger andføttes eller skulder mot skulder med en du er glad i, er du nødt til å ta hensyn til den andre personen. Mange opplever at dette tilfører flyteopplevelsen noe og synes det gir en ekstra ro og gjør det lettere å vende fokus innover. Når du ligger alene i bassenget kan det være enklere å la rastløsheten ta overhånd. Du kan føle behov for å endre stilling, klø deg på nesa eller sette deg opp i bassenget. Tilbringer du derimot timen sammen med en annen, vil du av hensyn til den andre personen la være å gi etter for disse små behovene. Etterhvert som minuttene går og du klarer å rette sinnet ditt inn mot deg selv, vil du ikke lenger føle deg rastløs eller ha behov for å bevege deg, men komme inn i en avslappet tilstand.

Del et klippekort med kjæresten

Del et klippekort med kjæresten

Trygt å være to

For noen kan det også være en ekstra trygghet å ha med en person inn i bassenget den første gangen. Vårt mål er at floating skal være for alle som har lyst til å finne roen og rette oppmerksomheten inn mot seg selv. Derfor har vi både åpne basseng med god takhøyde for deg som syns små rom kan være skremmende. Her må du gjerne må ta med deg kjæresten for å floate den første gangen. Vi har også en moderne floatingtank for deg som syns den omsvøpte opplevelsen høres spennende ut. Uavhengig av om du velger å floate i basseng eller tank, har du alltid fullstendig kontroll over omgivelsene dine og bestemmer selv når du går inn og ut av vannet.

Vil du ha flere avslappende spaopplevelser med kjæresten? Prøv vår moderne og behagelige IR-sauna med plass til to personer eller en av våre eksklusive massasjebehandlinger for to.

Del et klippekort

Hva med å kjøpe et klippekort på deling med kjæresten eller en god venn? Våre klippekort er ikke personlige og kan helt fint deles av to eller flere personer. Dette gir dere muligheten til å teste ut floating både sammen og alene.

Se vårt utvalg av klippekort her.

Dette er floating

Kort fortalt går floating ut på at du ligger i et lite, grunt basseng med vann som er så salt at kroppen holdes flytende uten at du anstrenger deg. Etter hvert får du følelsen av at du svever i ingenting, og du vil ikke lenger kunne føle hvor kroppen din slutter og hvor vannet begynner.

En helhetlig opplevelse

Hos Bare Flyt ønsker vi at floating skal være en helhetlig velværeopplevelse. Derfor er alt er gjennomtenkt til siste detalj og ingenting overlatt til tilfeldighetene. Våre floatingsentre er moderne, luftige og delikat innredet. I tillegg har vi investert i det beste utstyret som er å finne på markedet, slik at alt ligger tilrette for at du skal få en god opplevelse når du floater hos oss.

Floating hos Bare Flyt

Floating hos Bare Flyt

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene

Våre floatingtanker og -basseng er plassert i private rom med egen dusj. Rommet står til din disposisjon i det tidsrommet du har booket det. Det innebærer at du kan gå ut og inn av tanken eller bassenget når du skulle ønske det, uten å risikere å møte på andre. Du kan også låse døren, slik at du kan være helt trygg på at ingen kommer inn og forstyrrer deg.

Forberedelsene til floating

Når du går inn i rommet med tanken eller bassenget du skal flyte i, kan du begynne å gjøre deg klar til floatingen. Det aller første du gjør er å sørge for å sette mobilen på flymodus. Nå skal du ikke bli forstyrret av noe som helst. Deretter tar du litt vaselin på en q-tip og påfører dette på eventuelle småsår og kutt du måtte ha på kroppen. Det gjør at det ikke svir når det salte vannet treffer huden.

Før du tar en dusj er det lurte å sette i et par ørepropper. Sørg for at de sitter godt, slik at du slipper å få saltvann i ørene. Ta en dusj og vask håret og kroppen godt. Unngå å bruke balsam i håret, det skal du vente med til etter floatingen. Tørk ansiktet godt før du går inn i tanken.

Et lite tips for å gjøre flyteopplevelsen enda mer spesiell: Ta en litt kaldere dusj enn vanlig før floaten, så kjennes det varme saltvannet i bassenget enda mer velgjørende og behagelig mot huden.

Bare nyt stillheten

Når dette er gjort går du inn i tanken eller bassenget. Jo roligere du beveger deg, jo bedre er det. Dette reduserer bevegelsen i vannet, slik at det blir enklere å komme i riktig posisjon. I tillegg bidrar det til å senke ditt eget stressnivå. Dette er ikke tiden for å stresse eller forte seg. Nå skal du bare legge deg ned og slappe helt av.

Når du har gått inn i tanken eller bassenget legger du deg forsiktig ned på ryggen. Lyset i rommet styres av bevegelsessensorer og vil skru seg av etter hvert. Som en del av opplevelsen kan du velge mellom stjernehimmel, lysterapi, forskjellige former for guidet meditasjon eller musikk. Du kan også spille av din egen musikk. Det er selvfølgelig også mulig å skru av alt lys og all lyd, og bare nyte mørket og stillheten. Dette styrer du helt selv.

Les mer om floating hos Bare Flyt her.

Hva skjer etter floating?

Når din tid er omme hører du først et lite pling som tar bevisstheten din tilbake til tid og sted. Plinget gjentas opptil flere ganger, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at du ikke får det med deg. I tillegg skrus et lys på i vannet og etterhvert hører du at pumpen begynner å gå. Når du føler deg klar kan du gå inn i dusjen. Det kan være lurt å prøve å unngå å få vann i ansiktet når du reiser deg opp ettersom det salte vannet kan svi mot huden i ansiktet.

I dusjen kan du vaske kroppen med såpe og håret med sjampo og balsam. Mange lar imidlertid være å bruke produkter etter floating fordi de føler at epsomsaltet gjør godt for huden, men husk alltid å skylle håret og kroppen godt.

Del opplevelsen med en du er glad i

Visste du at du også kan prøve floating med kjæresten din? Å flyte sammen med en du er glad i kan være en fin opplevelse som knytter dere sammen på en helt ny måte. Det samme gjelder for gravide, som kan nyte godt av en times tid med bare henne selv og barnet i magen.

Floating med kjæresten

Floating med kjæresten

Alexander Søderlund tror floating kan hjelpe mange

Som profesjonell fotballspiller i det franske topplaget Saint-Étienne tok Alexander Søderlund Cryo-behandlinger regelmessig. Han fikk også muligheten til å prøve floating i løpet av tiden har tilbrakte i Frankrike. Disse erfaringene er bra å ha med seg når han nå er med på å starte opp Bare Flyts nyeste avdeling i Trondheim.

Alexander Søderlund er opptatt av mental helse blant fotballspillere.

Alexander Søderlund er opptatt av mental helse blant fotballspillere.

Mental helse blant fotballspillere

Søderlund forteller at han syns det er viktig å rette oppmerksomheten mot mental helse blant fotballspillere i Norge. Han understreker at vi må tørre å snakke om mental helse, og at det å sette av tid til å koble helt ut har stor verdi, både fysisk og mentalt.

– Det er veldig viktig å prioritere tid til å slappe av, spesielt med tanke på hvordan verden er i dag med mye stress, press og sosiale medier. Jeg kjenner jo på det selv når jeg spiller fotball. Det er mye press og da syns jeg det gjør godt å komme seg litt bort og slappe helt av.

Med disse verdiene i bakhodet takket Søderlund ja da tre unge gründere lurte på om han kunne være interessert i å være med på å åpne Trondheims første floatingsenter.

– Jeg syns det hørtes spennende og interessant ut, og det aller viktigste er at det kan hjelpe folk. Det har jeg stor tro på.

Erfaring med Cryo fra Frankrike

Fra sin tid i det franske topplaget har han selv erfaring med behandlingene Bare Flyt tilbyr. Han forteller at Saint- Étienne, i likhet med flere andre toppklubber i Europa, har installert en Cryo-kabin i sine treningsfasiliteter og at alle på laget benyttet seg av Cryo-terapi etter kamper for å restituere raskere.

– Jeg tenkte ikke så mye over det da, men i ettertid ser jeg at det har fungert for meg. Jeg er for eksempel mye mer sliten nå enn jeg var da jeg spilte langt flere kamper.

Skulle ha prioritert å koble av

Etter regelmessig bruk har Søderlund mye erfaring med Cryo-terapi. Han har imidlertid ikke tilbrakt like mye tid i floatingtanker – ennå.

– Jeg prioriterte ikke floating da jeg bodde i Frankrike, men i ettertid skulle jeg ønske at jeg hadde gjort det. Det er først nå jeg skjønner at jeg burde ha prioritert det å koble av mentalt. Jeg har nok ikke vært flink nok til å sette av tid til å slappe av, forteller han.

Søderlund floater ikke regelmessig, men det er bare fordi det foreløpig ikke finnes muligheter for å gjøre det i Trondheim.

– Jeg gleder meg i hjel til det kommer! Jeg spiller jo minst to kamper i uka og det blir veldig mye tanker og stress rundt det. Det å komme seg vekk og tenke på ingenting betyr utrolig mye, både for restitusjon og for å koble helt ut mentalt. Det gjelder for mange andre med stressende yrker også. Det lønner seg å ta seg tid til å ta vare på seg selv og slappe helt av.

Søderlund sammen med resten av crewet hos Bare Flyt Trondheim.

Søderlund sammen med resten av crewet hos Bare Flyt Trondheim.

– Man må tørre å spørre om hjelp

Søderlund knytter også mental helse blant fotballspillere til det å koble ut og stresse ned.

– Jeg ser absolutt en forbindelse mellom mental helse og floating. Floating kan være et verktøy du kan bruke for å komme deg litt opp igjen. Det har jeg veldig stor tro. Det er selvfølgelig individuelt og du må finne noe som fungerer for deg, men jeg tror floating kan hjelpe mange. Det er viktig å tørre å prøve noe nytt og forandre på det som ikke fungerer.

Mange toppidrettsutøvere og andre som lever under et konstant press for å prestere, finner den indre roen ved hjelp av meditasjon. Søderlund har tro på at meditasjonslignende øvelser kan hjelpe mange til å senke skuldrene og finne roen.

– Jeg tror floating kan være en enklere måte å komme seg litt vekk. For mange er dette med meditasjon vanskelig. Da kan floating være et godt verktøy som hjelper mange til å slappe helt av og koble ut.

Et ambisiøst prosjekt

Søderlund forteller at han har stor tro på prosjektet til Bare Flyt:

– Jeg syns det er spennende at det er den største floating-kjeden i Norge. Her er det mennesker med ambisjoner om å fortsette å vokse og utvikle konseptet, avslutter han.